HTML

Német vagyok, nem turista

Németországba jöttem, de nem turistának. Ha érdekel, mi minden történik velem, ezen a blogon követheted. ;o)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Könyvek

2010.05.27. 21:00 :: zahor103

A bankom legközelebbi fiókja Heilbronn belvárosában van, ami egyrészt hátrány, hiszen minden személyes elintézendő miatt oda kell menjek. Másrészt viszont örülök is neki, hiszen eddig ahányszor ott voltam, mindig sikerült valami jó dolgot találnom - magamnak vagy éppenséggel a lakásomnak. :)

Hogy miért? Mert a bankfiók közvetlen szomszédságában ezernyi szuper üzlet található. Ma például egy-két könyvvel lettem gazdagabb, méghozzá kb. negyed áron. (Jók ezek a német akciók...)

Ráadásul olyan könyveket találtam, amiknek nagy hasznát fogom venni: az egyik például a német irodalmat mutatja be az első középkori nyelvemléktől a tavalyelőtti könyvszemle sikerkönyvéig, így nem kell majd tudatlan külföldiként ácsorogjak minden olyan beszélgetés során, ami az irodalmat érinti.

Egy másik könyv - ugyanilyen szerkesztésben és rendszerben - a német történelmet kíséri végig. Egy harmadik - talán ezt fogom a leghamarabb végigolvasni - német fiataloknak illetve a német nagyközönségnek készült, és a gazdaság/piac/pénzügyek világát mutatja be. Ez azért lesz hihetetlen hasznos, mert a német pénzügyi szókincsem még igencsak bővíthető. Ráadásul, ahogy elnéztem, egy-két tipikusan német jellegzetességet is szépen bemutat, mint például a szolidaritási adót, a német adóbevallás rendjét, és így tovább... hurrá... :)

 

No de hogy egyiket se hagyjam említés nélkül: a fentiek társa lett még egy Fekete-erdő album, egy Írország album (régi vágyam egyszer beutazni a zöld szigetet), egy Németország útikönyv (csodák csodája, ilyenem még eddig sosem volt). A képen jobb oldalt látható hatalmas könyvet pedig még a múltkor vettem a városi könyvtárban, használtan, egészen pontosan 50 centért!!!(135 forint, basszus....)

 

Azt hiszem a könyvtárba gyakrabban ellátogatok majd. :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetvagyoknemturista.blog.hu/api/trackback/id/tr112042361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása